VM 32bits or 64bits?

Need help with VueMinder Pro or Ultimate? Ask your questions here.

VM 32bits or 64bits?

Postby apelec » Fri Apr 19, 2019 2:14 am

I have VM Ultimate Installed in a W7 Ultimate machine and Task manager processes shows VueMinder .exe*32

Is that right?

As I recall nor the download or the installation offers a choice.

Thanks
User avatar
apelec
 
Posts: 72
Joined: Mon May 16, 2016 9:30 am
Location: England

Re: VM 32bits or 64bits?

Postby VueSoft » Sun Apr 21, 2019 9:46 pm

Hi apelec, VueMinder is a 32-bit executable but can also run on 64-bit machines.
Dan Chartrand, Founder
VueSoft LLC | St. Louis, Missouri, USA
User avatar
VueSoft
Dan Chartrand
 
Posts: 3718
Joined: Sat Aug 23, 2008 12:39 am
Location: St. Louis, Missouri, USA

Re: VM 32bits or 64bits?

Postby apelec » Mon Apr 22, 2019 2:31 am

Any plans to move to 64bits?

I asked the question because VM runs very slowly after a couple of weeks. I am a light user and yet resources are increasing day by day.

Task Manager over the last seven days:

On start CPU=0 RAM 104k Handles 927 Threads=43 OBJ=619 GDI=675
Day-7 CPU=0 RAM 808k Handles 1052 Threads=45 OBJ=682 GDI=810

Best Wishes
User avatar
apelec
 
Posts: 72
Joined: Mon May 16, 2016 9:30 am
Location: England

Re: VM 32bits or 64bits?

Postby VueSoft » Mon Apr 22, 2019 5:26 pm

Thank you for the information. I don't believe this has anything to do with 32-bit vs. 64-bit architecture. I'll investigate further. In the meantime, I'd suggest exiting and restarting VueMinder daily, instead of letting it run non-stop for several weeks.
Dan Chartrand, Founder
VueSoft LLC | St. Louis, Missouri, USA
User avatar
VueSoft
Dan Chartrand
 
Posts: 3718
Joined: Sat Aug 23, 2008 12:39 am
Location: St. Louis, Missouri, USA


Return to Technical Support

cron